Ota yhteyttä

ELÄMÄLLE RY

Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiö perusti Elämälle-hyväntekeväisyyshankkeen vuonna 2015. Hankkeen suunnittelu alkoi jo vuonna 2014, kun säätiö pyrki löytämään uusia toimitamalleja varainkeruun toteuttamiseksi kustannustehokkaasti ja pienellä pääomalla. Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä vuonna 2014 tehty tutkimus (dipl.ins. Tuomo Tarvaisen diplomityö) oli tuottanut tulokseksi hyviä ennusteita hankkeen potentiaalista ja hanketta lähdettiin viemään eteenpäin tammikuussa 2015.

Tammikuussa 2017 perustettiin Elämälle ry, joka yhdessä säätiön kanssa vastaa nykyään Elämälle-hankkeesta. Sen innokkaat Elämälle-lähettiläät ovat jo olleet esimerkillisellä aktiviteetilla mukana toiminnassa.

Elämälle ry on suomalainen yhdistys, jonka tehtävänä on tuottaa varoja synnytys- ja naistentautiopin tutkimuksen tukemiseksi. Varat ohjataan synnytysturvallisuuden, lapsettomuushoitojen, ehkäisyturvallisuuden ja naistentautien ongelmien tukemiseksi.

Elämälle-hanke on toteuttu Suomen Gynekologiyhdistyksen sekä yksittäisten toimijoiden kanssa. Hanke edustaa alaa vuodesta 1928, mukana ovat kaikki alan sairaalat Suomessa. Kerättyjen varojen käytöstä päättää Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön alainen apurahatoimikunta, joka koostuu alan erikoislääkäreistä.

Takarivi: Merva Hämäläinen, Juha Mäkinen, Päivi Grönqvist, Minna Jacobson, Saara Hollis,
Tanja Kumpuniemi, Jaana Salo, Aleksi Kumpuniemi
Eturivi: Päivi Pakarinen, Riitta Sittnikow, Irma Kantola, Helena Vänttinen, Terttu Penttinen, Lotta Kumpuniemi

Tukiyhdityksen_perustaminen

ELÄMÄLLE-TIIMI

Elämälle-tiimissä on eri alojen naisia, joilla kaikilla on yhteinen päämäärä: tehdä Suomesta maailman paras paikka elää naisena.

 

”Olen gynekologi ja erikoistunut gynekologisen syövän hoitoon. Hoitojen kehittyessä yhä useampi nainen paranee syövästä. Paranemisen lisäksi elämänlaatu hoitojen jälkeen on kohentunut. Esimerkkinä ovat vähäisemmät haittavaikutukset sekä nuorten naisten hedelmällisyyden ja lapsien saamisen mahdollisuuden säilyttäminen tietyissä tapauksissa. Aina ei ole mahdollista kokonaan parantaa syöpää, mutta hoitojen kehittymisen myötä useat saavat lisää aikaa elämäänsä.

Tutkittua tietoa tarvitaan jatkuvasti edistämään paitsi syöpähoitojen myös synnytysten ja gynekologian eri alojen kehitystä. Tutkimus edistää naisen terveyttä, sekä odottavan äidin, syntyvän lapsen ja koko perheen hyvinvointia.”

Päivi Pakarinen

 

”Sairastuin kohdunkaulansyöpään 27-vuotiaana keväällä 2012. Olin menossa naimisiin ja suunnitelmissa oli perheen perustaminen häiden jälkeen. Syöpä ei oireillut, vaan löytyi perustarkastuksessa. Se pysäytti. Sain parasta mahdollista hoitoa ja kohtuni ja munasarjani pystyttiin säästämään. Menin naimisiin ja esikoispoikani syntyi syksyllä 2013. Toinen lapseni syntyi vuonna 2015. Tällä hetkellä elän vauhdikasta lapsiperheen arkea ja olen siitä kiitollinen!

Koulutukseltani olen MBA ja työskentelen kansainvälisessä suuryrityksessä. Elämälle ry:ssä toivon voivani vaikuttaa konkreettisesti tärkeisiin asioihin, jotka koskettavat myös henkilökohtaisesti.”

Jaana Salo

 

Odotan esikoispoikaani ja raskauteni on hyvän hoidon ansiosta sujunut mallikkaasti. Toivon, että olemme molemmat jatkossakin terveitä ja Elämälle ry toimiikin myös tämän tavoitteen hyväksi. Työskentelen työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä ja naisten terveys on tärkeä osa myös kaikkien työpaikkojen hyvinvointia.”

Lotta Kumpuniemi

 

”Olen kankaiden ja kangaskaupan ammattilainen, jota kiinnostaa naisen elämä tietysti kuluttajana, mutta myös naisen koko elämänkaari on mielenkiintoinen tässä nopeasti muuttuvassa globaalissa ja toisaalta niin lokaalissa maailmassa. Estetiikka liittyy mielestäni kaikkeen, kauneudella ja viihtyvyydellä saadaan paljon hyvä aikaan.

Virtuaalisuus on ehdottomasti minun juttuna, vaikka oikeat ihmiset ja perhe ovat tietysti lähinnä sydäntäni. Verkkokaupat ja sähköiset kanavat tuovat koko maailman tavarat ja ilmiöt kaikkien ulottuville, haasteena onkin pystyä elämään oma elämä itsensä näköisenä ja elää hetkessä tässä 24/7 maailmassa, joka ei nuku koskaan. Kestävä kehitys ja kiertotalous ovat olennainen osa nykyistä ja tulevaa kulutusjuhlaa. Tulevaisuuden innovaatiot tällä sektorilla tulevat mullistamaan maailmaa joka sektorilla.”

Päivi Grönqvist

ELÄMÄLLE RY:TÄ TUKEMASSA

Yhteistyökumppaneitamme. He ovat tukemassa meille kaikille tärkeää asiaa.

tukijat_varpaat