Ota yhteyttä

MITEN AUTAMME

Jollekin meistä raskaus on iso haave, toiselle se ei ollutkaan toivottu, kolmannelle se voi olla synnytykseen valmistautumista. Syövän hoidot ja myös niiden ennaltaehkäisy kehittyy isoin askelin. Endometrioosi on melko tavallinen ongelma ja lääkehoidon kehittäminen vaatii tutkimusta, sillä tällä hetkellä sille ei ole spesifistä hoitoa. Jokaisella on oikeus hyvään hoitoon.

SYNNYTYS/RASKAUS

KOHDUNKAULASYÖPÄ

HEDELMÖITYSHOIDOT

ENDOMETRIOOSI

SYNNYTYS- JA NAISTENTAUTIOPIN TUTKIMUSSÄÄTIÖ

Vuonna 1991 perustettiin gynekologien toimesta maahamme Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiö tukemaan erikoisalamme, naistentautien ja synnytysten tutkimusta. Tutkimussäätiömme taustavoimana on jo kohta 90 vuotta toiminut Suomen Gynekologiyhdistys. Sen nimissä on tehty tutkimustoimintaa jo vuosikymmenien ajan, mutta vasta tutkimussäätiön kautta tutkimuksen järjestelmällinen tukitoiminta sai alkunsa. Ammattikuntaamme kuuluu tällä hetkellä yli tuhat erikoislääkäriä, ja kaikki alalle erikoistuvat nuoret. Aktiivisella ja hyvätasoisella tutkimuksella olemme saaneet käyttöömme hyviä sovelluksia potilaiden hoitoon. Tämä näkyy raskaudenaikaisen neuvolatoiminnan laadussa ja äidin sekä syntyvän lapsen hyvinvoinnissa kuin myös naisen koko elämänkaareen liittyvien ongelmien kuten ehkäisyn, kuukautishäiriöiden ja vaihdevuosioireiden hoidossa. Toimintamme aikana säätiö on tukenut yli 160 nuorta ja varttuneempaa alan tutkijaa yhteensä yli puolen miljoonan euron arvosta. Julkisten voimavarojen niukentuessa perustimme viime vuonna 25-v toimintamme kunniaksi Elämälle-hyväntekeväisyyshankkeen, joka mahdollistaa kaikille halukkaille naisia ja perheitä koskevan tutkimuksen tukemista. Tätä toimintaa toteutetaan aktiivisesti Elämälle tukiyhdistys ry:n ja säätiön yhteistyönä erilaisissa tempauksissa, tapahtumissa, nimikkojuhlissa ja erilaisten varainhankintaan tarkoitettujen mahdollisuuksien myötä koko maassa. Toivottavasti sinäkin koet tämänkaltaisen tukemisen tärkeäksi ja osallistut mukanamme nuorten tutkijoiden työn edistämiseen.

Juha Mäkinen

Säätiön hallituksen puheenjohtaja. Ylilääkäri, Professori, Synnytys- ja naistentautioppi

TYKS

Seppo Heinonen

Säätiön varapuheenjohtaja, Toimialajohtaja, Professori, MBA, Synnytys- ja naistentautioppi

HUS, HY

Pekka Ylitalo

Säätiön varainhoitaja, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

HYKS Naistenklinikka

Päivi Pakarinen

Naistentautien ja gynekologisen syövän erikoislääkäri

HYKS Naistenklinikka

Johanna Hautala

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Porvoon sairaala

Hannu Halila

LKT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, terveydenhuollon hallinnon dosentti, eMBA, Varatoiminnanjohtaja

Lääkäriliitto

Marjo Tuppurainen

LT, dosentti, naistentautien ja synnytysten ja gynekologisen sädehoidon erikoislääkäri

KYS naistentautien- ja synnytysklinikka, osastonylilääkäri

Ilkka Järvelä

Naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri, DOS

OYS Naistenklinikka

Helena Vänttinen

Osastonhoitaja Hus / Naistenklinikka / Leikkaus - ja anestesiaosasto

Eläkkeellä 01.08.2016 alkaen

Heini Lassus

Dosentti, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

HYKS Naistenklinikka

SUOMEN GYNEKOLOGIYHDISTYS

Suomen Gynekologiyhdistyksen (SGY) hallitus muodostuu niin ikään alan lääkäreistä. SGY on perustanut säätiön vuonna 1991, ja toimii edelleen sen tukijana kaikissa toiminnoissaan. SGY:n ja säätiön toiminta on edelleen sidottuna toisiinsa. SGY on perustettu vuonna 1928.